Täällä tarkemmin tietoa kakun koristeista!
Maalaishenkinen täytekakku
7 kananmunaa
175 g (4 dl) intiaanisokeria
180 g (noin 3 dl) puolikarkeita spelttijauhoja
30 g (3/4 dl) tummaa kaakaojauhetta
Kostutus
1 3/4 dl maitoa (laktoositon)
1/2 rkl intiaanisokeria
Sekoita maito ja intiaanisokeri keskenään.
Suklaatäyte
1/2 dl boysenmarjahilloa
♥
130 g tummaa suklaata
3 dl vispikermaa (laktoositon)
2 rkl kaakaotomusokeria
2 tl vaniljasokeria
100 g vaniljatuorejuustoa (laktoositon)
Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla
lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen. Anna suklaasulan jäähtyä
haaleaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta se kaakaotomusokerilla ja
vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja sulatettu suklaa.
Pese vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa
pala leivinpaperia vuoan pohjalle. Aseta kakkupohjan pohjaosa vuokaan.
Kostuta se intiaanisokerimaidolla. Levitä päälle boysenmarjahillo ja sen
päälle suklaatäyte. Laita vuoka jääkaappiin boysenmarjatäytteen teon
ajaksi.
Boysenmarja-vadelmatäyte
1/2 dl boysenmarjahilloa
♥
2 1/2 dl vispikermaa (laktoositon)
2 tl vaniljasokeria
100 g vaniljatuorejuustoa (laktoositon)
200 g boysenmarjahilloa
4 liivatelehteä
1 rkl vettä
♥
100 g kotimaisia pakastevadelmia
Upota liivatteet kylmään veteen. Vatkaa
kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon
mascarponejuusto ja boysenmarjahillo. Kiehauta vesitilkka, purista
liivatteet ja liuota kiehuvaan veteen. Kaada ohuena nauhana moussen
joukkoon samalla sekoittaen.
Aseta keskimmäinen kakkupohjalevy vuokaan ja
kostuta se intiaanisokerimaidolla. Sivele pintaan boysenmarjahillo ja
sen päälle boysenmarjatäyte. Upota täytteeseen vieri viereen jäisiä
vadelmia. Laita kanneksi päällimmäinen kakkulevy ja kostuta myös se.
Peitä kakku foliolla tai kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa muutama
tunti tai mielellään yön yli.
Tummasuklaakuorrutus
100 g tummaa suklaata
2 1/2 dl vispikermaa (laktoositon)
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 rkl kaakaotomusokeria
100 g vaniljatuorejuustoa (laktoositon)
Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla
lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen. Anna suklaasulan jäähtyä. Vatkaa
kerma vaahdoksi ja mausta se kaakaojauheella ja kaakaotomusokerilla.
Sekoita vaahtoon tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Levitä vaahto kakun
päälle ja tasoita pinta. Vedä haarukalla peltomaista kuviota reunoille
ja päälle. Tee joko pienen palettiveitsen kärjellä tai jollain tylpällä
keittiövälineellä uomat polkua/tietä varten. Laita loppu kuorrutus
pursotinpussiin, jossa on pieni koripunostylla. Pursota kakun
päälireunoille kehykseksi lautoja aidaksi.
Keksimurupolut
muutama helposti murentuva, vaalea keksi
Vanilja-tuorejuustokuorrutus (nurmikkoon)
85 g maustamatonta tuorejuustoa (laktoositon)
225 g tomusokeria
65 g vähäsuolaista, laktoositonta voita (huoneenlämpöisenä)
1/2 tl vanilja-aromia
Koristeet
kukkia + terälehtiä
viljantähkiä
Ohjeet löytyvät täältä.
Aseta koristeet omille paikoilleen. Jätä tähkät hieman koholleen.
Viljantähkiä pellossa.
Reunapeltoa :)
Kukkia niityllä polun varrella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti