lauantai 8. marraskuuta 2014

Puolukkainen inkkarivispipuuro


Tuli tehtyä pitkästä aikaa vispipuuroa. Nyt vaihdoin sokerin intiaanisokeriin. Intiaanisokerin määrää voi säädellä oman mielen mukaan. Tässä ohje miten itse tein. Täältä löytyy aiempi ohjeeni, jossa käytin tavallista sokeria. Kuvat eivät valitettavasti ole nyt kovin hyvät, koska ilta alkoi tuolloin jo hämärtää.

Puolukkainen vispipuuro
 
1 l vettä
 
3 dl puolukoita
 
2 dl intiaanisokeria
 
1 1/2 dl mannasuurimoita

Lisää puolukat kattilaan kiehuvaan veteen ja anna kiehua 10 minuuttia. Lisää intiaanisokeri ja mannasuurimot ja sekoita. Anna vielä kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes puuro on saonnut. Jäähdytä puuro vaikka kylmässä vesihauteessa lavuaarissa ja vatkaa se sitten kuohkeaksi.

(Jos haluat ihan tasaista puuroa, keitä puolukoita 10-15 minuuttia ja siivilöi liemi. Toimi sen jälkeen kuten siivilöimättömässä puurossa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti