Tykkäsin näiden puustien mausta kovasti. Ja tykkäsin superpaljon yleiskoneen käytöstä taikinanteossa. Oli niin näppärää ja taikinasta tuli paras tähänastisista pullataikinoista. Kone kun kuitenkin vaivaa taikinaa tasaisesti ja tehokkaasti. Olen siis tyytyväinen reseptivalintaani :)
♥ ♥ ♥
Haaste on nyt päättynyt. Koska osallistujia oli niin vähän (vain 7 kpl), niin arvontaa ei suoritettukaan. Sponsorien palkintojen lisäksi (4 kpl) jaetaan kolme extrapalkintoa ja näin kaikki saavat palkinnon :) Tuolla lopussa näkyvät puustien saamat kommentit :) Täältä löytyy Articmalta saamani palkinto :)
Hasselpuustit
(noin 30 kpl)
1 prk kondensoitua sokeroitua maitoa
2,5 dl vettä
2 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
½ tl vaniljajauhetta
kardemummaa halutessasi (laitoin 1 tl)
1 kananmuna
1 limetin raastettu kuori
125g voita
11-13 dl vehnäjauhoja
Täyte
Täyte
1,5 dl hasselpähkinöitä
1 dl fariinisokeria
100g Voita
kanelia (laitoin 2 tl)
Paistemiseen
kananmunaa
Kaada kulhoon kondensoitu maito ja reilusti lämmitetty vesi (lämmitin 42-asteiseksi). Nesteen lämpötila saa olla kädenlämpöä korkeampi. Sekoita hiivapussit desiin jauhoja ja lisää kulhoon. Laita kone pyörimään nopeilla kierroksilla. Lisää jauhoja 3 dl koneen käydessä vielä reippaasti. Lisää myös kananmuna, vanilja, (kardemumma) ja pestyn limetin raastettu kuori.
Laske koneen kierroksia. Lisää jauhoja (säästä loppuun ainakin 1,5 dl lisättäväksi, jos taikina jää löysäksi) ja anna taikinan pyöriä alemmilla kierroksilla noin 7 minuuttia. Lisää pehmeä voi, loput tarvittavat jauhot (minä en lisännyt) ja pyöritä vielä noin 5 minuuttia, kunnes taikina on saanut kauniin kimmoisuuden.
Nostata kelmulla peiteltynä kaksinkertaiseksi.
Valmista täyte.
Laita mixeriin kokonaiset pähkinät ja fariinisokeri, pyöritä hienoksi jauheeksi. Lisää pehmeä voi ja viimeistele tahnamaiseksi. Kanelin määrän voit itse päättää maun mukaan.
Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli ne levyksi. Leikkaa levyt pitkittäin kahteen osaan (eli saat yhteensä neljä suikaletta). Työskentele yhdellä osalla kerrallaan. Levitä täytettä suikaleelle ja taita kaitaleen pitkät sivut päällekäin, jolloin täyte jää levyjen väliin. Toista sama toisillekin taikinalevypuolikkaille.
Kauli taitettuja levyjä yksi kerrallaan kevyesti, kunnes kaitaleiden korkeus on noin 10-12 cm. Leikkaa levyt paloiksi (leikkasin 6 cm leveitä paloja). Viillä palat ja kierrä ne rulliksi. Laita rullat leivinpaperoidulle uunipellille jättäen saumakohta alapuolelle. Kohota liinan alla ja voitele ennen paistoa munalla.
Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia, tai kunnes ovat saaneet kullanruskean värin.
Valmis taikina valmiina kohoamaan.
Kohonnut taikina.
Toinen taikinapuolisko kaulittu, leikattu kahtia ja täytetty.
Täytetyt taikinasiivut taiteltuina päällekkäin.
Taiteltu taikinasiivu kaulittuna sopivan korkuiseksi.
Taikinasiivut leikattuina paloihin ja viillettyinä.
Valmiita hasselpuusteja.
Dansukker on Leivontafoorumin marraskuun leivontahaasteen yksi sponsoreista.
Saamani kommentit Leivontafoorumin haasteessa:
- Hasselpuustit oli loistava valinta! Todella hienon näköisiä pullia ja reseptin perusteella mahtavan hyviä.
- Toisinto, joka onnistui täydellisesti. Ei erottaisi alkuperäisistä.
- Paljon plussaa siitä että otit monta kuvaa leipomisen varrelta! Todella herkullisilta näyttävät, näille ei voisi sanoa ei!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti