Täällä tarkempaa tietoa suklaaperhosista- ja kukkasista. Laitan myös haastatteluhetkeen leipomani macaronit tänne piakkoin! Kirjoittelen lehtijutustakin lisää myöhemmin :) Haastattelusta kerron tarkemmin täällä.
Isänpäivän sydänkakku
Pohja
7 kananmunaa
175 g (4 dl) intiaanisokeria
180 g (noin 3 dl) puolikarkeita spelttijauhojajauhoja
30 g (3/4 dl) tummaa kaakaojauhetta
Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 35 minuuttia. Vältä uuniluukun availuja paiston aikana, jotta kakkupohja saa rauhassa nousta, eikä se lässähdä. Kumoa valmis kakkupohja ritilälle tai muulle alustalle pian uunista ottamisen jälkeen. Anna kakkupohjan jäähtyä ja leikkaa se sitten kolmeen osaan.
Kostutus
1 3/4 dl maitoa
1/2 rkl intiaanisokeria
Sekoita maito ja intiaanisokeri keskenään.
Suklaatäyte
1/2 dl boysenmarjahilloa
♥
130 g tummaa suklaata
3 dl vispikermaa
2 rkl kaakaotomusokeria
2 tl vaniljasokeria
100 g vaniljatuorejuustoa
Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla
lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen. Anna suklaasulan jäähtyä
haaleaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta se kaakaotomusokerilla ja
vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja sulatettu suklaa.
Pese vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa
pala leivinpaperia vuoan pohjalle. Aseta kakkupohjan pohjaosa vuokaan.
Kostuta se intiaanisokerimaidolla. Levitä päälle boysenmarjahillo ja sen
päälle suklaatäyte. Laita vuoka jääkaappiin boysenmarjatäytteen teon
ajaksi.
Boysenmarja-vadelmatäyte
1/2 dl boysenmarjahilloa
♥
2 1/2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
100 g vaniljatuorejuustoa
200 g boysenmarjahilloa
4 liivatelehteä
1 rkl vettä
♥
100 g kotimaisia pakastevadelmia
Upota liivatteet kylmään veteen. Vatkaa
kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon
mascarponejuusto ja boysenmarjahillo. Kiehauta vesitilkka, purista
liivatteet ja liuota kiehuvaan veteen. Kaada ohuena nauhana moussen
joukkoon samalla sekoittaen.
Aseta keskimmäinen kakkupohjalevy vuokaan ja
kostuta se intiaanisokerimaidolla. Sivele pintaan boysenmarjahillo ja
sen päälle boysenmarjatäyte. Upota täytteeseen vieri viereen jäisiä
vadelmia. Laita kanneksi päällimmäinen kakkulevy ja kostuta myös se.
Peitä kakku foliolla tai kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa muutama
tunti tai mielellään yön yli.
Tummasuklaakuorrutus
100 g tummaa suklaata
2 1/2 dl vispikermaa
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 rkl kaakaotomusokeria
100 g vaniljatuorejuustoa
Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla
lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen. Anna suklaasulan jäähtyä. Vatkaa
kerma vaahdoksi ja mausta se kaakaojauheella ja kaakaotomusokerilla.
Sekoita vaahtoon tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Levitä kuorrute kakun
päälle ja tasoita pinta. Vedä haarukalla kuviota kakun reunoille ja
päälle.
Kermapursotukset
2 dl vispikermaa
tomusokeria
1 dl maitorahkaa
vaaleanpunaista pastaväriä
Pursota kukkatyllan avulla kuviota kakun alareunaan ja isompia ruusukkeita kakun päälireunaan.
Suklaakoristeet
suklaakukkia
suklaaperhoset
Ohjeet löytyvät täältä!
♥
Tästä se kakun täyttäminen lähtee :)
Kakku on saanut suklaakuorrutuksen ja haarukkakuvioinnin.
Valmis kakku.
Isäperhonen ja lapsiperhonen ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti