Päätin tehdä tämän raikkaan piiraan, joka on raikkauden lisäksi pehmoisen kevyttä syötävää. Piirakka on myös melko helppo ja nopea valmistaa. Löysin ohjeen selailemalla lehtiä. Ohje on Kotiliesi Jouluelämää -lehdestä nro 22. Tein pieniä muutoksia ohjeeseen. Olisin niin kovasti halunnut laittaa tähänkin intiaanisokeria, mutta silloin edullisuus olisi kärsinyt. Sen sijaan vähensin sokerin määrää niin pohjasta, täytteestä kuin valkuaisvaahdostakin. Lisäsin ohjeeseen hieman enemmän tärkkelystä, koska minusta se jäi ilman lisäystä vähän liian löysäksi. Vehnäjauhot vaihdoin spelttijauhoihin. Minulla ei ollut varsinaisesti jäänyt mitään sen kummempaa joulusta tähteeksi, joten sellaisia en voinut tässä hyödyntää.
En ole edelleenkän leiponut sitruuna-marenkipiirakkaa, joten tämä oli siltäkin osin mukava leivottava, koska oli vähän sen kaltainen. Appelsiinikin antaa reippaasti raikkautta piirakalle, joka olisi ilman sitä liian makea. Tykkäsin siitä, että marenkia ei ollut kovin isoa kerrosta piirakan päällä. Näin kaikki oli hyvin tasapainossa ainakin omaan makuuni :)
♥ Tuolla lopussa ovat haasteessa saamani pisteet ja kommentit, kiitos niistä! :)
Appelsiinipie
Pohja
100 g voita
2 1/2 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1 rkl sokeria (ohjeessa oli 2 rkl)
2 rkl kylmää vettä
Täyte
2 dl vettä
4 rkl maissitärkkelystä
3/4 dl sokeria (ohjeessa oli 1 dl)
1 appelsiinin raastettu kuori
1 appelsiinin puristettu mehu
2 kananmunan keltuaista
50 g voita
Pinnalle
2 kananmunan valkuaista
1/2 dl sokeria (ohjeessa oli 6 rkl)
Levitä appelsiinikiisseli esipaistetun pohjan päälle. Levitä valkuaisvaahto pinnalle lusikoiden tai pursottamalla. Anna piirakan olla 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on saanut vähän väriä.
3+5= 8 pistettä
- Simppeli ja herkullinen!
- Kiva twisti klassiseen sitruunatorttuun, kun onkin tehty appelsiinista. Piiraan täyte on valitettavasti jäänyt osin hyytymättä, minkä voisi korjata vaikka paistamalla piirasta jonkin aikaa ennen marengin lisäystä päälle.
- Raikasmakuinen, mutta olisi kaippanut hieman (paisto)väriä
plussaa spelttijauhoista
- Appelsiini tuo piristävää vaihtelua! Aion kokeilla.
- Ihanan raikkaan näköinen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti