torstai 19. helmikuuta 2015

broileri-perunavuoka


Halusin vähän vaihtelua broileriruokiin. Tein tällaista vähän kiusauksen tapaista vuokaa, mutta halusin suikaloida perunat itse. Kookosmaito tuo kivaa makua mukanaan.

Kana-perunavuoka
 
6 isohkoa perunaa (700 g suikaloituna)
 
1 iso sipuli
 
2 valkosipulinkynttä
 
430-450 g broilerin maustamattomia fileitä
 
1 rkl kookosöljyä
 
1 tl ruususuolaa
 
1 tl broilerimaustetta
 
1 tl currya

1 tl paprikamaustetta


200 g kookosmaitoa
 
2 dl ruokakermaa
 
1/2 tl ruususuolaa

Kuori perunat ja leikkaa ne suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pilko broilerin fileepalat pannulle ja paista ne öljyssä kypsäksi. Lisää paistamisen loppuvaiheessa sipuli- ja valkosipulisilppu sekä mausteet. Sekoita keskenään kookosmaito, ruokakerma ja ruususuola.

Voitele uunivuoka (1 isohko tai 2 pienempää) ja kaada siihen perunasuikaleet ja broileriseos. Sekoita ne keskenään vuoassa. Kaada tasaisesti päälle kookosmaito-ruokakermaneste. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 45 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsyneet.

Valmis ruoka.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti