Halusin siis tehdä nyt kinuskin intiaanisokerista. Se kannatti, koska omaan makuuni tämä oli tähän asti parhaan makuista kinuskia! Maistui ehdalle kinuskille olematta niin supermakea kuten tavallisella sokerilla tehtynä. Laitan blogiin intiaanisokeri-kinuskikuorrutteen ohjeen erikseenkin, jotta se löytyy helposti.
Intiaanisokerinen kinuskikakku
Pohja
5 kananmunaa
100 g (2 1/4 dl) intiaanisokeria
150 g (noin 2 1/2 dl) puolikarkeita spelttijauhoja
Kostutus
1 1/2 dl maitoa
2 tl intiaanisokeria
Sekoita maito ja intiaanisokeri keskenään
Persikkatäyte
1/2 dl persikkahilloa
♥
2 dl vispikermaa
100 g vaniljatuorejuustoa
1 dl persikkahilloa
250 g säilykepersikoita (ilman lientä)
2 rkl intiaanisokeria
3 liivatelehteä
1rkl vettä
Pese vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa
sopivankokoinen pala leivinpaperia vuoan pohjalle (voit myös koota kakun
suoraan tarjoilualustalle ja laittaa ympärille reunavuoan täyttämisen
ja hyytymisen ajaksi). Aseta kakkupohjan pohjaosa vuokaan. Kostuta se
intiaanisokerimaidolla. Levitä päälle persikkahillo.
Upota liivatteet kylmään veteen. Vatkaa
kerma vaahdoksi. Vatkaa lopuksi hiljalleen joukkoon tuorejuusto. Sekoita
joukkoon persikkahillo. Valuta persikoista liemi. Pilko muutama
säilykepersikkasiivu pieniksi paloiksi ja lisää täytteeseen. Soseuta
loput persikkasiivut soseeksi ja lisää täytteeseen. Kiehauta vesitilkka,
purista liivatteet ja liuota kiehuvaan veteen. Kaada ohuena nauhana
moussen joukkoon samalla sekoittaen. Jos täyte vaikuttaa kovin
notkealta, laita se hetkeksi jääkaappiin. Levitä persikkatäyte vuokaan.
Laita vuoka jääkaappiin vadelmatäytteen teon ajaksi.
Vadelmatäyte
1/2 dl vadelmahilloa
♥
2 dl vispikermaa
100 g vaniljatuorejuustoa
200 g vadelmahilloa
3 liivatelehteä
1 rkl vettä
♥
noin 80 g pakastevadelmia (kotimaisia)
Nosta keskimmäinen kakkulevy vuokaan ja kostuta se. Levitä päälle vadelmahillo.
Upota liivatteet kylmään veteen. Vatkaa
kerma vaahdoksi. Vatkaa lopuksi hiljalleen joukkoon tuorejuusto. Sekoita
joukkoon vadelmahillo. Kiehauta vesitilkka, purista liivatteet ja
liuota kiehuvaan veteen. Kaada ohuena nauhana moussen joukkoon samalla
sekoittaen. Jos täyte vaikuttaa kovin notkealta, laita se hetkeksi
jääkaappiin. Upota täytteeseen vieri viereen jäisiä vadelmia.
Laita kanneksi päällimmäinen kakkulevy ja
kostuta myös se. Peitä kakku foliolla tai kelmulla ja anna hyytyä
jääkaapissa muutama tunti tai mielellään yön yli.
Kinuskikuorrute
(voi tehdä jo tarjoilua edeltävänä päivänä)
2 dl kuohukermaa
2 dl intiaanisokeria
1-2 tl voita
Jos kinuski ei
testien mukaan ole vielä valmista, pitää kinuskia keittää vielä hetki.
Testejä voi tehdä useastikin kinuskin valmistuksen aikana. On
varmistettava, että kinuskia ei keitä liian kauan. Silloin kinuski
jähmettyy kakun päälle liikaa (jopa kivikovaksi) ja leikkaaminen voi
olla hankalaa.
Kun kinuski on valmista, niin lisää
voi ja sekoita hyvin, jotta voi sekoittuu kinuskiin tasaisesti. Anna
kinuskin vetäytyä noin minuutin ajan ja kaada se sitten kakkupohjan
päälle. Levitä kinuski palettiveitsen tai tavallisen veitsen avulla.
Kermapäällystys
2 dl vispikermaa
1 tl tomusokeria
Kermapursotukset
5 dl Flora Vispiä
1 1/2 rkl vaniljakreemijauhetta
Pursota kakun reunoille ensin tähtityllalla "pystylaineita". Jätä laineiden väliin muutama sentti väliä. Pursota sitten pyöreällä tyllalla "tippoja", noin neljä aina vierekkäin. Pursota haluamaasi kuviota kakun yläreunaan.
Intiaanisokeri-kinuskikuorrute ♥
Kakun reunapursotuksia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti