maanantai 2. helmikuuta 2015

Valkosuklaa-fudge -pikkuleivät


Leivoin näitä viime viikonloppuna. Ohje löytyi valkosuklaahippupussin takaa. Ohjeessa taikinapallot pyöriteltiin vielä valkosuklaahipuissa, mutta jätin sen osion pois. Niitä oli ihan riittävästi taikinan seassa :)

Valkosuklaa-fodge -pikkuleivät
 
(noin 52 kpl)

2 1/2 cups/ 6 dl puolikarkeita spelttijauhoja

1/4 cup/ 3/4 dl tummaa kaakaojauhetta

1 1/2 tsp/ 1 1/2 tl leivinjauhetta

1 cup/ 2,4 dl pehmeää, normaalisuolaista voita

1 3/4 cups/ reilu 5 dl intiaanisokeria

2 isoa kananmunaa

1 Tbsp vanilja-aromia (laitoin 2 tl vaniljasokeria)

2 1/2 cups/ 6 dl pieniä valkosuklaahippuja (tai rouhittua valkosuklaata)

Sekoita kulhossa jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Vaahdota toisessa kulhossa pehmeä voi ja intiaanisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää vanilja-aromi/vaniljasokeri. Sekoita joukkoon jauhoseos muutamassa erässä. Lisää lopuksi valkosuklaahiput. Peitä kulho tuorekelmulla ja anna olla jääkaapissa 1 tunti tai yön yli.

Pyörittele taikinasta palloja (noin 1 rkl taikinaa jokaiseen palloon) ja aseta ne leivinpaperoidulle uunipellille. Jätä leviämisvaraa (laitoin yhdelle pellille 12 taikinapalloa). Paista 190-asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia. Pikkuleivät saavat jäädä keskeltä pehmeiksi.


Tällaisia mini-valkosuklaahippuja laitoin pikkuleipiin. Tuossa näkyy kuva pikkuleivistä ja ne on myös pyöritetty suklaahipuissa ennen paistoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti