Pursotin tuollaisia tupsuja kakun reunoille muistuttamaan pilvenhattaroita. Täytteisiin halusin vähän vaihtelua ja löysin Kinuskikissalta hyviltä vaikuttavat täytteet. Lisäsin niihin pensasmustikoita lisäraikkautta tuomaan. Tähän kakkuun tein täytteet hieman suurempina annoksina. Normaalikokoisen kakun täyteväliin sopivat täyteannokset löytyvät täältä: valkosuklaa-vaniljatäyte, mustikka-vaniljatäyte. Hävittäjäkuvasta kerron vähän lisää täällä.
Vaniljainen mustikka-valkosuklaatäytekakku
Pohja
3 × tämä pohja:
4 kananmunaa
2 dl intiaanisokeria
1 dl ohratärkkelystä
1 dl puolikarkeita spelttijauhoja (ei täysjyvä)
2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 5-6 minuuttia. Aseta leivinpaperi pöydälle ja sirottele sen päälle intiaanisokeria. Kumoa uunista tullut kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota sitten kääretorttupohjasta siinä kiinni ollut leivinpaperi. Tee näin yhteensä kolme pohjalevyä ja anna niiden jäähtyä. Leikkaa jokaisesta levystä 26 × 26 cm kokoiset neliönmalliset palat.
Kostutus
2 1/2 dl maitoa
1 1/2 rkl intiaanisokeria
Sekoita keskenään maito ja intiaanisokeri.
Valkosuklaa-vaniljatäyte pensasmustikoilla
3 dl vispikermaa
250 g vaniljarahkaa
130 g valkosuklaata
2 rkl vaniljakreemijauhetta
♥
100 g (noin 1 3/4 dl) pensasmustikoita pakasteena
Kostuta kakkulevy intiaanisokerimaidolla pullasutia apuna käyttäen.
Paloittele suklaa kulhoon ja sulata vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Anna suklaasulan jäähtyä haaleaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljarahka. Sekoita valkosuklaasula ja vaniljakreemijauhe täytevaahdon joukkoon. Levitä valkosuklaa-vaniljatäyte kakkupohjan päälle. Upota täytteeseen melko tiheästi pensasmustikoita, antamaan täytteelle raikkautta. Marjat on helpoin upottaa jäisinä. Silloin ne eivät myöskään värjää täytettä.
Aseta keskimmäinen kääretorttulevy täytteen pälle ja kostuta se.
Mustikka-vaniljatäyte
1/2 dl boysenmarjahilloa
♥
3 dl vispikermaa
100 g vaniljarahkaa
1 1/2 rkl tomusokeria
250 g mustikoita (tuoreena tai sulatettuna pakkasesta)
2 rkl vaniljakreemijauhetta
♥
100 g (noin 1 3/4 dl) pensasmustikoita pakasteena
Levitä mustikka-vaniljatäyte kakkupohjan päälle. Upota jäiset mustikat täytteeseen melko tiheästi (laita pakastemustikat suoraan pakkasesta, jotta ne eivät sotke täytettä). Aseta päälle viimeinen kääretorttulevy ja kostuta se. Laita kakun päälle tuorekelmua tai foliota ja anna hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia tai yön yli.
Kermapäällystys
4 dl vispikermaa
1 rkl tomusokeria
Hävittäjäkone -koriste
Koristeen ohje löytyy täältä. Sen voi tehdä vaikka jo viikkoa aiemmin. Aseta koriste haluamaasi kohtaan kakun päälle.
Kermapursotukset
3 dl Flora Vispiä
1 rkl vaniljakreemijauhetta
♥
Valkosuklaa-vaniljatäyte (mustikoilla) ja mustikka-vaniljatäyte.
Kakku valmiina kuorruttamiseen.
Valmis kakku.
Koitin tehdä pehmeää, pilvimäistä pursotusta kakun reunoille.
Hävittäjä on juuri ampaissut pilvenhattaran läpi :)
Pala hävittäjäkakkua :)
Sankari odottamassa, että koska saa luvan puhaltaa kynttilät. Inka-sisko on taustatukena :)
Pikkuveli oli täysillä mukana veljensä synttäritouhuissa :) Keksiä oli kiva mutustella (muutamankin kerran).
Mion kummisetä käväisi jo aamupäivällä onnittelemassa sankaria.
Tuliaisina oli superhieno paloasema, jossa molemmilla pojilla oli paljon
ihmeteltävää ja ihailtavaa!
♥ ONNEA MIO 5 V.! ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti