torstai 19. maaliskuuta 2015

Kesäkurpitsaa halloumijuustolla


Tästä herkusta on tullut yksi suosikeistani. Opin sen vanhemmiltani ja nyt sitä on tullut itsekin tehtyä monet kerrat. Vanhemmillani on tapana laittaa nämä uuniin paistumaan siksi aikaa, kun he käyvät saunomassa. Tunnin aikana ehtii hyvin saunoa ja sitten pääseekin suoraan ruokapöytään nauttimaan :) Kesäkurpitsan keveys ja mieto maku on hyvä pari halloumin suolaisuudelle. Itse tykkään kuoria kesäkurpitsat ellen käytä luomua. Tai sitten vaan pesen ne huolella, jos käytän ei-luomua kuorineen. Halloumijuustojakin on nykyään erilaisia ja esimerkiksi yrttinen halloumijuusto käy näihin tosi hyvin. Itse käytin tällä kertaa ihan tavallista halloumia.

Kesäkurpitsaa halloumijuustolla

1 kesäkurpitsa

oliiviöljyä tai jotain muuta öljyä

yrttimaustetta

pippurisekoitusta rouheena halutessa

1 pkt halloumijuustoa

Kuori kesäkurpitsa (tai pese hyvin) ja leikkaa päistä palat pois. Halkaise kurpitsa pituussuunnassa kahtia ja aseta palat leikkuupinta ylöspin leivinpaperin päälle uunivuokaan. Sivele palojen pinnalle öljyä ja ripottele päälle yrttimaustetta ja halutessasi pippurisekoitusta. Leikkaa halloumijuusto siivuiksi ja asettele siivut vieri viereen kesäkurpitsapalojen päälle. Paista 150-asteisessa uunissa keskitasolla noin tunnin ajan. Näin kurpitsat mehevöityvät rauhassa. Mutta jos haluat herkut nopeammin kypsäksi, paista ne 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Halloumia ja kesäkurpitsaa ♥



 Mmm, nami! :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti