Tästä herkusta on tullut yksi suosikeistani. Opin sen vanhemmiltani
ja nyt sitä on tullut itsekin tehtyä monet kerrat. Vanhemmillani on
tapana laittaa nämä uuniin paistumaan siksi aikaa, kun he käyvät
saunomassa. Tunnin aikana ehtii hyvin saunoa ja sitten pääseekin suoraan
ruokapöytään nauttimaan :) Kesäkurpitsan keveys ja mieto maku on hyvä
pari halloumin suolaisuudelle. Itse tykkään kuoria kesäkurpitsat ellen
käytä luomua. Tai sitten vaan pesen ne huolella, jos käytän ei-luomua
kuorineen. Halloumijuustojakin on nykyään erilaisia ja esimerkiksi
yrttinen halloumijuusto käy näihin tosi hyvin. Itse käytin tällä kertaa
ihan tavallista halloumia.
Kesäkurpitsaa halloumijuustolla
1 kesäkurpitsa
oliiviöljyä tai jotain muuta öljyä
yrttimaustetta
pippurisekoitusta rouheena halutessa
1 pkt halloumijuustoa
Kuori kesäkurpitsa (tai pese hyvin) ja leikkaa päistä palat pois.
Halkaise kurpitsa pituussuunnassa kahtia ja aseta palat leikkuupinta
ylöspin leivinpaperin päälle uunivuokaan. Sivele palojen pinnalle öljyä
ja ripottele päälle yrttimaustetta ja halutessasi pippurisekoitusta.
Leikkaa halloumijuusto siivuiksi ja asettele siivut vieri viereen
kesäkurpitsapalojen päälle. Paista 150-asteisessa uunissa keskitasolla
noin tunnin ajan. Näin kurpitsat mehevöityvät rauhassa. Mutta jos haluat
herkut nopeammin kypsäksi, paista ne 175-asteisessa uunissa noin 40
minuuttia.
Halloumia ja kesäkurpitsaa ♥
Mmm, nami! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti