Toffeiset muffinssit
(noin 13-14 normaalikokoista muffinssia)
100 g voita
2 dl intiaanisokeria
2 kananmunaa
3 1/2 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 dl kookosmaitoa
10 kpl (noin 100 g) Kermalehmä -kermatoffeekarkkeja
Annostele taikina muffinssivuokiin joko lusikoimalla tai pursotinpussista pursottamalla. Laita taikinaa vuokiin 2/3 verran, jotta taikinalle jää kohoamisvaraa. Paista muffinssit 175-asteisessa uunissa keskitasolla 20-25 minuuttia, kunnes taikina on kypsynyt.
Kuorrutus
15 Kermalehmä -kermatoffeekarkkia
1 dl vispikermaa
♥
1 1/2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
♥
pari Kermalehmä -kermatoffeekarkkia
Vaahdota jäähtynyt toffeeseos. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Lisää tuorejuusto vatkauksen loppuvaiheessa hiljaisella vatkausteholla. Painele seosta hellästi tarvittaessa tasaiseksi esimerkiksi nuolijalla (jos joukossa näkyy vielä tuorejuustonokareita). Kaada kermaseos toffeeseokseen ja kääntele ne nuolijalla sekaisin. Jos kuorrute vaikuttaa yhtään löysähköltä kuorruttamiseen, anna sen olla hetken aikaa jääkaapissa tai lisää vielä hieman tuorejuustoa.
Kaada kuorrute pursotinpussiin, jossa on tähtitylla (1M). Pursota kuorrutetta jäähtyneiden muffinssien päälle haluamallasi tavalla. Murustele pari Kermalehmäkarkkia ja ripottele toffeemurua muffinssien koristeeksi.
Kermalehmiä ♥
Uunista tulleet muffinssit.
Jäähtynyt toffeeseos.
Vaahdotettu toffeeseos.
Valmiit toffeiset muffinssit.
Tein pursotukset kahdella eri tyylillä. Tässä "ruusuinen" pursotus.
Tässä toisenlainen pursotus.
Muffinssi sisältä. Pehmoista ja toffeista.
Tein muutaman muffinssin tällaisiin vähän korkeampiin muotteihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti