tiistai 24. maaliskuuta 2015

Valkosuklaa-vaniljatäyte (kakun täytteeksi)


Tässä ihana täyte kakkuun. Löysin ohjeen Kinuskikissalta täältä. Vaihdoin kuohukerman vispiin ja upotin täytteeseen pensasmustikoita. Toisena täytteenä samassa kakussa oli tämä musikka-vaniljatäyte. Jos toisena täytteenä olisi vaikka vadelmainen täyte, voisi tähän täytteeseen upottaa vadelmia. Jäisinä ne uppoavat nätisti :) Tämä täytemäärä riittää täytekakun (24-26 cm halkaisijaltaan) yhteen väliin. Jos haluat, voi täytteen alle kakkupohjalle sipaista ohuelti lisäksi joko mustikkahilloa tai mustikkamarmeladia.
Tein tätä täytettä tähän Hävittäjä-täytekakkuun.


Valkosuklaa-vaniljatäyte

2 1/2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa

130 g valkosuklaata

2 rkl vaniljakreemijauhetta


noin 1 dl pensasmustikoita/vadelmia tai jotain muita marjoja, tuoreina tai pakasteena

Paloittele suklaa kulhoon ja sulata vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Anna suklaasulan jäähtyä haaleaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljarahka. Sekoita valkosuklaasula ja vaniljakreemijauhe täytevaahdon joukkoon. Levitä täyte kakkupohjan päälle. Upota halutessasi täytteeseen melko tiheästi joko pensasmustikoita, vadelmia tai muita marjoja, riippuen kakun mahdollisesta toisesta täytteestä, antamaan täytteelle raikkautta. Marjat voi siis hyvin jättää poiskin. Marjat on helpoin upottaa jäisinä. Silloin ne eivät myöskään värjää täytettä.


Valkosuklaa-vaniljatäyte ja mustikka-vaniljatäyte.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti