Täältä löytyvät aiemmin tekemäni mokkapalat, joissa pohja on tehty intiaanisokeria käyttäen, mutta kuorrutteessa on käytetty tomusokeria.
Inkkari-mokkapalat
4 kananmunaa
3 dl intiaanisokeria
1 1/2 dl maitoa
150 g voita
5 dl puolikarkeita spelttijauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja intiaanisokeri paksuksi
vaahdoksi. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää
muna-intiaanisokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta sihtaamalla, maitoa
ja sulaa rasvaa.
Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi.
Kuorrute
150 g voita
400 g intiaanisokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
4 rkl vahvaa kahvia
Pinnalle
nonparelleja
Siivilöi intiaanisokeri. Sulata voi ja
sekoita siihen loput ainekset. Jos kuorrute vaikuttaa kovin
valuvaiselta, sekoittele sitä hetki kattilassaan. Kaada kuorrute
jäähtyneen pohjan päälle. Levitä kuorrute tarvittaessa lastalla tai
palettiveitsellä tasaiseksi. Ripottele heti pintaan nonparelleja. Anna
levyn jäähtyä kokonaan ja leikkaa sitten paloiksi.
Mehevä pohja ja makoisa kuorrutus :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti