Kakun päälipinnan voisi hyvin peittää ihan kokonaan kermavaahdolla ja koristella tuoreilla mansikoilla ja pensasmustikoilla. Tällöin kakun reuna paljastaisi vielä kakun kääretorttusalaisuuden :) Minä halusin nyt tehdä aika pelkistetyn koristelupursotuksen, jotta kakun kääretorttupinta näkyisi selkeästi. Tuonne täytteeseen taas voisi yhtä hyvin laittaa pilkottuja mansikanpaloja, jos haluaa pelkästään mansikkaisen kakun. Marjoja voi vaihdella mielen mukaan!
Marjainen kääretorttukakku
Mansikkahillo intiaanisokerilla
hillon ohje löytyy täältä.
Valmista hillo vaikka jo edellisenä päivänä ja anna sen jäähtyä kylmäksi jääkaapissa.
Pohja
Vaalea kääretorttupohja intiaanisokerilla, ohje löytyy täältä.
Leivo pohja ja anna sen jäähtyä.
Täyte kääretorttupohjalle
2 dl mansikkahilloa intiaanisokerilla
Vuoraa 26 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka kelmulla ja/tai leivinpaperilla. Minä vuorasin vuoan ensin kelmulla, leikkasin pohjalle pyöreän palan leivinpaperia ja reunoille reunakalvoa. Aseta kääretorttupaloja tiiviisti vierekkäin vuoan reunoille ja sitten pohjalle. Minä tilkitsin vielä pohjaan jääneet pienet aukot sopivankokoisiksi leikatuilla kääretorttupaloilla.
Kostutus
1/2 dl maitoa
1 tl intiaanisokeria
Täyte
6 liivatelehteä
1 1/2 rkl vettä
4 dl vispikermaa
350 g maitorahkaa
3 dl mansikkahilloa intiaanisokerilla
2 tl vaniljasokeria
3 rkl intiaanisokeria TAI 2 rkl tomusokeria
150 g pensasmustikoita pakasteena
Kumoa kääretorttukakku tarjoilualustalle (minä irrotin ensin vuoan reunaosan, asetin tarjoilualustan kakun päälle ja käänsin alustan oikeinpäin, jolloin kakku jäi tarjoilualustalle. Sitten vaan poistin vuoan pohjaosan).
Koristelu
2 dl Flora Vispiä
3/4 rkl vaniljakreemijauhetta
♥
pensasmustikoita pakkasesta/tuoreena
♥
Leikatut kääretorttupalat.
Kääretorttupalat aseteltuina vuokaan ja kostutettuna.
Tarjoilualustalle kumottu kakku.
Valmis kakku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti