Romeo-synttärisankarista vähän lisää täällä :)
Vanilja-vadelmatäytekakku
Pohja
3 × tämä pohja:
4 kananmunaa
2 dl intiaanisokeria
1 dl ohratärkkelystä
1 dl puolikarkeita spelttijauhoja (ei täysjyvä)
2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 5-6 minuuttia. Aseta leivinpaperi pöydälle ja sirottele sen päälle intiaanisokeria. Kumoa uunista tullut kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota sitten kääretorttupohjasta siinä kiinni ollut leivinpaperi. Tee näin yhteensä kolme pohjalevyä ja anna niiden jäähtyä.
Leikkaa leivinpaperista/pergamiinista sopivankokoinen paloauton kaava. Aseta kaava jokaisen pohjalevyn päälle ja leikkaa sen avulla levyistä paloauton malliset palat.
Kostutus
3 dl maitoa
2 rkl intiaanisokeria
Sekoita keskenään maito ja intiaanisokeri.
Valkosuklaa-vaniljatäyte vadelmilla
3/4 dl vadelmahilloa
♥
4 dl vispikermaa
300 g vaniljarahkaa
150 g valkosuklaata
3 rkl vaniljakreemijauhetta
♥
150 g kotimaisia pakastevadelmia
Kostuta kakkulevy intiaanisokerimaidolla pullasutia apuna käyttäen. Levitä pinnalle vadelmahillo.
Paloittele suklaa kulhoon ja sulata vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Anna suklaasulan jäähtyä haaleaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljarahka. Sekoita valkosuklaasula ja vaniljakreemijauhe täytevaahdon joukkoon.
Levitä valkosuklaa-vaniljatäyte kakkupohjan päälle. Upota täytteeseen melko tiheästi pakastevadelmia antamaan täytteelle raikkautta. Marjat on helpoin upottaa jäisinä. Silloin ne eivät myöskään värjää täytettä.
Aseta keskimmäinen kääretorttulevy täytteen pälle ja kostuta se.
Vadelma-vaniljatäyte
3/4 dl vadelmahilloa
♥
4 dl vispikermaa
150 g vaniljarahkaa
2 rkl tomusokeria
300 g vadelmia (tuoreena tai sulatettuna pakkasesta)
3 rkl vaniljakreemijauhetta
♥
150 g kotimaisia pakastevadelmia
Levitä vadelma-vaniljatäyte kakkupohjan päälle. Upota jäiset vadelmat täytteeseen melko tiheästi (laita pakastevadelmat suoraan pakkasesta, jotta ne eivät sotke täytettä). Aseta päälle viimeinen kääretorttulevy ja kostuta se. Laita kakun päälle tuorekelmua tai foliota ja anna hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia tai yön yli.
Kermapäällystys
1 1/2 dl vispikermaa
1 tl tomusokeria
punaista pastaväriä/ tomuväriä
Piparminttukreemi
110 g suolatonta voita
60 ml kevytmaitoa
½ tl piparminttuaromia
500 g tomusokeria
mustaa, sinistä, keltaista ja punaista pastaväriä/ tomusokeria
Siivilöi tomusokeri. Mittaa toiseen kulhoon
huoneenlämpöiset voi ja maito sekä piparminttuaromi ja puolet
tomusokerista. Vatkaa kunnes seos on tasaista ja vähän paksuuntunut.
Lisää loppu tomusokeri vähitellen ja vatkaa, kunnes seos on tasaisen
kermaista ja pehmeää.
Ota kreemiä pienet määrät erillisiin
kulhoihin. Värjää osa keltaisella, toinen osa sinisellä, kolmas osa
mustalla (sen verran että tulee harmaa sävy) ja neljäs osa mustalla (sen
verran että tulee musta sävy) pastavärillä/ tomuvärillä. Coctailtikulla
saa näppärästi laitettua väriä vähän kerrallaan, kunnes väri on
sopiva). Värjää loppu kreemi punaisella pastavärillä/ tomuvärillä. Laita
pienet kreemimäärät minikokoisiin, napakoihin pusseihin (esim.
Minigrip). Laita punainen kreemi isompaan pursotuspussiin, jossa on
pienehkökärkinen pyöreä tylla.
Merkitse hennosti kakun kermapintaan
ääriviivat, jotta näet helposti minne kohtiin tulee mitäkin väriä
pursottaa. Pyörien kohtiin painoin hennosti jollain sopivalla korkilla
jäljet. Pursota ensin kaikki pienemmät osat ja pursota lopuksi
punaisella kreemillä loput. Laita kakku jääkaappiin välillä pursotuksen
aikana, jotta kakku ei pääse olemaan liikaa lämpimässä huoneilmassa. Kun
pursotukset ovat valmiit, laita kakku jääkaappiin noin tunniksi
kunnolla jäähtymään.
Reunapursotukset
4 dl Flora Vispiä
1 1/2 rkl vaniljakreemijauhetta
Aseta kakun päälle haluamaasi kohtaan pikeeristä tehty Palomies Sami -koriste. Ohje siihen löytyy täältä.
♥
Enää puuttuu Palomies Sami autonsa vierestä.
Reunapursotusta.
Valmis kakku.
Romeo-synttärisankari odottamassa onnittelulaulua. Sitten poika lauloi Palomies Sami -tunnuslaulun ja puhalsi kynttilät :)
♥ ONNEA RAKAS ROMEO! ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti