Vaihdoin ohjeen sokerin intiaanisokeriin ja vehnäjauhot spelttijauhoihin. Jos piirakkaan haluaa laittaa tavallista kidesokeria, tulee sitä laittaa pohjaan vain 1 dl, täytteeseen 3/4 dl ja päällykseen 1/2 dl.
Raparperi-kookospiirakka
Murotaikinapohja
150 g voita
1 1/2 dl intiaanisokeria
1 kananmuna
3 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
500 g raparperinvarsia
2 tl perunajauhoja
1 dl intiaanisokeria
2 tl kanelia
Päällys
100 g voita
1 dl kaurahiutaleita
2 dl kookoshiutaleita
1 dl puolikarkeita spelttijauhoja
3/4 dl intiaanisokeria
Sekoita keskenään täytteen perunajauhot, intiaanisokeri ja kaneli ja kääntele seos raparperipalojen joukkoon. Levitä seos pohjataikinan päälle.
Nypi sormin pehmeä voi, kaura- ja kookoshiutaleet, spelttijauhot ja intiaanisokeri keskenään murumaiseksi seokseksi. Levitä seos raparperipalojen päälle vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Raparperipalat pohjan päällä.
Muruseos ripoteltuna raparperien päälle.
Valmis piirakka :)
Pehmeä muropohja sopii hyvin tälle piirakalle.
Vähän kuin raparperuhyvettä ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti