Piirakassa voi hyvin käyttää joko tuoreita mansikoita tai pakastemansikoita. Pakastemansikat pilkotaan taikinan päälle kohmeisina. Raparperit toivat piirakkaan juuri sopivasti kirpakkuutta ja mansikat omaa ihanaa makeuttaan ja raikkauttaan. Huomasin, että piirakat säilyvät seuraaviin päiviin parhaiten jääkaapissa suljetussa rasiassa.
Raparperi-mansikkapiirakka
Pohja
3 kananmuaa
2 dl ntiaanisokeria
4 1/2 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl vettä
150 g voita
Täyte
4-5 dl raparperia pilkottuna
noin 3 dl mansikoita pilkottuna (tuoreena tai kohmeisina)
♥
70 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl intiaanisokeria
3 tl vaniljasokeria
Nypi huoneenlämpöinen voi, jauhot, intiaanisokeri ja vaniljasokeri keskenään tasaiseksi muruseokseksi. Ripottele seos vuokaan raparperi- ja mansikkapalojen päälle. Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 25-30 minuuttia. Taikina on valmis heti, kun coctailtikkuun ei tartu märkää taikinaa. Tällöin sisus jää kivan meheväksi.
Tarjoile sellaisenaan tai vaikka vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Raparperit ja mansikat ripoteltu taikinan päälle.
Muruseosta pinnalla.
Uunista tullut piirakka. Tässä olen ottanut jo reunavuoan pois ympäriltä.
Leikkasin veitsellä ohuet palat reunoista pois ja leikkasin sitten piirakan annospaloiksi.
Pahmoista ja makoisaa piirakkaa :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti