Raparperit voi myös korvata marjoilla tai omenoilla!
Inkan raparperipiirakka
Muruseos
250 g voita
8 dl puolikarkeita spelttijauhoja
3 1/2 dl intiaanisokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
Pohjataikina
2 dl piimää
1 kananmuna
Täyte
10 dl raparperia paloina
200 g kermaviiliä
250 g maitorahkaa
2 1/2 dl intiaanisokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
Ripottele raparperipalat pohjataikinan päälle. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos raparperipalojen päälle. Ripottele pinnalle loppu muruseos. Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 45 minuuttia.
Uunista tullut piirakka.
Vaniljajäätelöä ja raparperipiirakkaa ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti