Pinaattikeitto
40 g voita/ 3 rkl rypsiöljyä
3/4 dl puolikarkeita spelttijauhoja
250 g tuoretta pinaattia
1 dl vettä
1 litra maitoa
3/4 tl ruususuolaa
Lisäksi
kananmunia, joita on keitetty 8-10 minuuttia (tai niin kauan kuin kukin haluaa)
Keitä tuoretta pinaattia 1 dl:ssa kiehuvaa vettä ja sitten valuta ja hienonna ne.
Kuumenna voi/rypsiöljy kattilassa. Sekoita
joukkoon jauhot. Lisää maito 4-5 erässä. Sekoita seos aina tasaiseksi
ennen seuraavaa maitolisäystä. Kun kaikki maito on lisätty, sekoita
joukkoon tuorepinaattisilppu. Keitä keskilämmöllä samalla sekoitellen 10
minuuttia, kunnes jauhot ovat kypsyneet. Mausta suolalla.
Vinkki!
Keiton voi tehdä kevyempänä ilman rasvaa. Tee se näin (muuten samat
ainekset, mutta jätä rasva pois): kiehauta 8 dl maitoa. Sekoita jauhot 2
dl:aan maitoa ja sekoita joukkoon. Lisää pinaatti ja keitä 10
minuuttia. Mausta suolalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti