Tässäpä mainio pikkuleipäohje, jos haluaa välttää esimerkiksi
sokeria. Helppo ohje ja vain neljä raaka-ainetta. Nämä ovat siitäkin
kivoja, että näitä voi hyvillä mielin antaa jo pienellekin lapselle, jos
lapsen sokerinkäyttöä haluaa vielä välttää. Nämä eivät mielestäni edes
kaipaa yhtään sokeria, koska jokainen raaka-aine tuo itsessään paljon
makeutta. Sopivat siis hyvin aikuiseenkin makuun. Tämä Pipsa Hurmerinnan
ohje löytyi Maku-lehdestä 7/2015.
Vinkki:
Taikinaa voi soveltaa oman kaapin sisällön mukaan. Kookoshiutaleet voi
vaihtaa kaurahiutaleisiin, taatelit johonkin toiseen kuivahedelmään
kuten vaikka aprikoosiin, banaanin omenasoseeseen ja seesaminsiemenet
mantelirouheeseen.
Vinkki: Mitä ohuemmaksi painat keksejä, sitä rapsakampia niistä tulee.
Banaanikeksit
(20 kpl)
1 banaani
5 pehmeää taatelia
1 1/2 dl kookoshiutaleita
2 rkl seesaminsiemeniä
Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi
massaksi. Pyörittele taikinasta pieniä palloja leivinpaperoidulle
uunipellille (taikinasta saa hyvin tehtyä myös pötkön käsin tai
leivinpaperin välissä ja leikattua sen paloihin, jotka sitten
pyörittelee palloiksi). Pyörittelyn voi tehdä kostein käsin, mutta
ainakin meillä onnistui muutenkin. Litistä keksit haarukalla haluamasi
paksuisiksi. Paista keksejä 150-asteisessa uunissa keskitasolla niiden
paksuudesta riippuen noin 40 minuuttia tai kunnes ne alkavat rusehtua
reunoilta.
♥
Taikinamassasta saa helposti muovattua pötkön, josta voi leikata tasakokoiset palat.
Mio halusi leipoa näitä pikkuleipiä. Ensin oli taikinapalojen pyörittelyä ja tässä vuorossa haarukalla painelu.
Terveellistä hyvää ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti