Emman kirjassa lukee näin: 'Cookies'n Cream -jäätelö keksittiin Amerikassa 1970-luvun lopussa, ja muutamassa vuodessa siitä tuli yksi suosituimmista jäätelömauista. Cookies'n Cream -jäätelössä lisätään perinteisesti suklaatäytekeksimuruja vaniljajäätelöön. Tuorejuusto tekee tästä kakusta juustokakkumaisen.
Vinkki: Voit tehdä kakun kaksinkertaisena halkaisijaltaan 22-24 cm kokoiseen vuokaan.
Cookies'n Cream -jäätelökakku
Keksipohja
150 g Domino-keksejä
25 g voita
Jäätelö
2 1/2 vispikermaa
200 g kondensoitua maitoa
100 g tuorejuustoa
70 g Domino-keksejä
Koristelu
7 kpl Domino
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa sähkövatkaimella kondensoitu maito ja tuorejuusto tasaiseksi. Rouhi keksit karkeaksi muruksi. Kääntele maitoseos ja keksimurut kermavaahdon joukkoon ja kaada seos vuokaan. Pakasta kakkua vähintään neljä tuntia.
Irrota jäätelökakku vuoasta ja siirrä se lastan avulla tarjoilualustalle. Paloittele keksit veitsellä (minä paloittelin käsin) ja asettele ne kakun päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti