Piparkakkukoristeet
piparkakkuja haluamasi määrä
3/4 rkl kananmunanvalkuaista
noin 60 g tomusokeria
muutama tippa sitruunanmehua
noin 2 tl puolukkahillon lientä (tai paseerattua puolukkaa)
Vaahdota noin
2/3 tomusokerista munanvalkuaisen kanssa vaahdoksi. Lisää sitruunanmehu
ja tomusokeria tarpeen mukaan. Vatkaa seosta sen verran, että se jää
aika löysäksi, mutta ei liian valuvaksi. Kaada suurin osa vaahdosta
kahteen eri kulhoon. Värjää toisen kulhon pikeeri puolukkahillon
liemellä. Lusikoi kulholliset omiin pusseihinsa (käytin Mini
Minigrip-pusseja). Vatkaa loppuseosta vähän lisää, kunnes vaahto on
sopivan paksuista reunojen kuorrutukseen. Jaa myös se kahteen osaan ja
värjää toinen osa puolukkaliemellä. Lusikoi seokset pieniin pusseihin.
Kuorruta yksi
piparkakku kerrallaan. Leikkaa pussien kulmasta pieni pala pois. Pursota
ensin hieman jämäkämpää pikeeriä piparkakun ääriviivoiksi. Pursota
sitten löysempää pikeeriä piparkakulle ja levitä seos vaikka
coctailtikun avulla tasaisesti. Tikulla voi myös tökkiä ilmakuplia
rikki. Tipauta kuorrutteen päälle toisenväristä, löysempää kuorrutetta
tipoiksi haluamiisi kohtiin (eli valkoiseen pikeeriin punertavat tipat
ja toisinpäin). Jätä pilkut joko sellaisenaan tai vedä coctailtikulla
niistä kuvioita kuten sydämiä tai marmoria. Kun kaikki pikkuleivät on
kuorrutettu, anna niiden kuivua kunnolla.
Puolukkahillon neste tuo kivan värin kuorrutteeseen :)
Koristelin kakun päälle yhden kuusenkin. Kuusen vieressä oleva muistuttaa vähän joulukuusen palloa.
Tällä tavalla piparkakut pääsivät koristamaan glögikakkua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti