keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Sipuliset lihapullat


Sain viime lokakuussa Prima-mausteet-yritykseltä muutamia tuotteita kokeiltavaksi ruoanlaittoon ja leivontaan. Joukossa oli sekä uutuuksia että hyväksi todettuja tuotteita. Sain myös toivoa joiakin tuotteita kokeiltavaksi. Täältä löytyvät saamani tuotteet ja tarkemmat tiedot niistä. Olen Prima-mausteiden myötä innostunut taas lisää ruokien ja leipomusten maustamisesta. Sipulisekoitus sopii monenlaiseen ruokaan kuten murekkeeseen, keittoihin ja pihveihin. Nyt halusin kokeilla miltä ne vaistuvat lihapullissa. Sopivat niihin mainiosti. Määrää voi itse säädellä, mutta minulle tämä ohjeen määrä oli sopiva. Tuorejuuston voi hyvin jättää pois. Laitan sitä aika usein lihapullataikinaan, koska se tuo mukavasti mehevyyttä ja lisämakua lihapulliin. Veden voi korvata vaikkapa kermalla, jos haluaa vielä enemmän mehevyyttä ja makua.

Sipuliset lihapullat
 
1 dl korppujauhoja
 
2 dl vettä
 
400 g naudan jauhelihaa
 
1 kananmuna
 
2 rkl sipulisekoitusta
 
3/4 tl ruususuolaa
 
1 tl paprikamaustetta
 
noin 1/2 tl tricolore-maustesekoitusta
 
1 tl yrttipaprikasekoitusta
 
(100 g maustamatonta tuorejuustoa)

Sekoita kulhossa korppujauhot ja vesi. Lisää kaikki loput ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta palloja. Pyörittely onnistuu helpoiten vedellä kostutetuin tai öljytyin käsin. Paista pyöryköitä halutessasi kevyesti pannulla öljyssä. Laita pyörykät leivinpaperoidulle uunipellille. Pyöryköistä tulee yksi pellillinen. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia.

Sipulisekoitusta.


Yrtti-paprikasekoitusta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti