Sain viime lokakuussa
Prima-mausteet-yritykseltä
muutamia tuotteita kokeiltavaksi ruoanlaittoon ja leivontaan. Joukossa
oli sekä uutuuksia että hyväksi todettuja tuotteita. Sain myös toivoa
joiakin tuotteita kokeiltavaksi.
Täältä
löytyvät saamani tuotteet ja tarkemmat tiedot niistä. Olen
Prima-mausteiden myötä innostunut taas lisää ruokien ja leipomusten
maustamisesta. Sipulisekoitus sopii monenlaiseen ruokaan kuten
murekkeeseen, keittoihin ja pihveihin. Nyt halusin kokeilla miltä ne
vaistuvat lihapullissa. Sopivat niihin mainiosti. Määrää voi itse
säädellä, mutta minulle tämä ohjeen määrä oli sopiva. Tuorejuuston voi
hyvin jättää pois. Laitan sitä aika usein lihapullataikinaan, koska se
tuo mukavasti mehevyyttä ja lisämakua lihapulliin. Veden voi korvata
vaikkapa kermalla, jos haluaa vielä enemmän mehevyyttä ja makua.
Sipuliset lihapullat
1 dl korppujauhoja
2 dl vettä
400 g naudan jauhelihaa
1 kananmuna
2 rkl sipulisekoitusta
3/4 tl ruususuolaa
1 tl paprikamaustetta
noin 1/2 tl tricolore-maustesekoitusta
1 tl yrttipaprikasekoitusta
(100 g maustamatonta tuorejuustoa)
Sekoita kulhossa korppujauhot ja vesi. Lisää kaikki loput ainekset ja
sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta palloja. Pyörittely
onnistuu helpoiten vedellä kostutetuin tai öljytyin käsin. Paista
pyöryköitä halutessasi kevyesti pannulla öljyssä. Laita pyörykät
leivinpaperoidulle uunipellille. Pyöryköistä tulee yksi pellillinen.
Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia.
Sipulisekoitusta.
Yrtti-paprikasekoitusta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti