Tein tämän hyydytetyn voileipäkakun tyttären 8-vuotissynttäreille viime lokakuussa. En ollut aiemmin tehnyt voileipäkakkua hyydytettynä ja se kiehtoi. Hyydytettyyn kakkuun sopii runsas koristelu, koska itse täyte on aika sileää. Löysin tämän ohjeen Pullahiireltä täältä.
Hyydytetty kreikkalainen voileipäkakku
5 kpl Real-leipäsiivuja
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g kreikkalaista tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
200 g fetajuustoa/salaattijuustoa (laitoin öljymarinoitua fetajuustoa)
noin 50 g aurinkokuivattua tomaattia
100 g kurkkua
3 liivatelehteä
1/2 dl vettä/kasvislientä
pippuria
(ruususuolaa)
Koristeluun
jääsalaattia
tomaattia
kurkkua
fetajuustoa/salaattijuustoa
viinirypäleitä
Murusta leivät monitoimikoneessa pieneksi muruksi. Lisää joukkoon kaksi ruokalusikallista maustamatonta tuorejuustoa (laitoin noin 3 rkl). Sekoita massa sekaisin. Voitele säädettävän, noin 22 cm halkaisijaltaan olevan reunavuoan reunat öljyllä (voit käyttää myös irtopohjavuoan reunaosaa). Laita reunus suoraan tarjoilualustalle ja painele leipämuru vuoan pohjalle.
Valmista täyte. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Mittaa monitoimikoneeseen fetajuustot, aurinkokuivattu tomaatti ja paloiteltu kurkku. Pyöräytä massa kunnolla sekaisin. Mittaa toiseen kulhoon tuorejuustot ja notkista ne vatkaamalla hetken aikaa. Kuumenna neste kiehuvaksi, purista liivatteet ja liuota ne nesteeseen. Sekoita liivateneste tuorejuuston sekaan samalla sekoittaen. Lisää joukkoon ranskankerma sekä monitoimikoneessa pilkotut ainekset. Sekoita massa hyvin sekaisin. Maista ja lisää tarvittaessa pippuria ja suolaa. Kaada täyte vuokaan leipämurujen päälle. Nosta kakku jääkaappiin hyvin peitettynä ja anna hyytyä ainakin neljän tunnin ajan.
Irrota reunus kakun ympäriltä. Pese kakun koristeiksi tulevat ainekset hyvin. Revi salaatista suikaleita ja levitä ne kauniisti kakun päälle. Leikkaa tomaateista ja kurkusta sopivia paloja salaatin päälle. Lisää vielä viinirypäleitä tuomaan väriä kakkuun.
Kakku ennen koristelua.
Valmis kakku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti