maanantai 21. maaliskuuta 2016

Inkan linssikeitto


Tämä ohje on Emäntänä Olga -kirjasta. Olen monesti tehnyt linssikeittoa, mutta nyt on ollut pidempi tauko. Tämä ohje oli hauska, koska esikoiseni nimi on Inka :) Olga on nimennyt keiton hänen Inka-ystävänsä mukaan, jolta sai tämän ohjeen.

Linssikeittoa voi hyvin muokata mielen mukaan. Sekaan voi laittaa vaikkapa kermaa, kookosmaitoa, kasviksia ja juureksia. Minä olen aiempiin linssikeittoihin laittanut usein lisäksi perunaa ja kookosmaitoa. Nyt olisi pitänyt laittaa vähän enemmän vettä, koska tästä tuli ennemmin muhennosta kuin keittoa :)

Linssikeitto

(4 hengelle)

noin 4 dl vettä

1 iso sipuli

1 valkosipulinkynsi

3 porkkanaa

1 1/2 dl punaisia linssejä

400 g tomaattimurskaa (laitoin paseerattua tomaattia)

1 kasvisliemikuutio

1 mausetmitta  maustepippuria

1 tl yrttipaprikasekoitusta

tuoretta basilikaa

Laita kattilaan kylmään veteen pilkottu sipuli ja valkosipuli sekä kuoritut ja viipaloidut porkkanat. Kuumenna vesi. Kun vesi kiehuu, lisää huuhdotut linssit ja anna kiehua muutama minuutti. Lisää tomaattimurska (tai paseerattu tomaatti) ja mausteet. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 25 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää lopuksi hienonnettu basilika.



 Inka sai syödä nimikkokeittoaan kummilusikallaan, jonka on saanut kummienoltaan Norjasta :)


2 kommenttia:

  1. Rakastan värikästä ruokaa ja tämä jos jokin on juurikin sitä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen myös värikkään ruoan ystävä :) Se on niin inspiroivaa ja aisteja hivelevää :)

      Poista