Tein näitä jauhelihahyrriä viime vuonna tyttären lokakuisiin synttärijuhliin sekä pojan tämänkuisille synttäreille. Käytin ohjeessa apuna tätä Decapitated food -blogin reseptiä. Täytteeseen sopisi hyvin myös tuoreet yrtit!
Soijarouhehyrrien ohje löytyy täältä.
Soijarouhehyrrien ohje löytyy täältä.
Jauhelihahyrrät
Rahkavoitaikina
250 g voita
250 g maitorahkaa
4 dl puolikarkeita spelttijauhoja (ei täysjyvä)
1 tl leivinjauhetta
Täyte
400 g jauhelihaa (300 g riittää myös hyvin)
1 iso sipuli
1 pieni paprika
1 rkl spelttijauhoja (ei täysjyvä)
3/4 tl ruususuolaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 rkl tomaattipyrettä
200 g ranskankermaa
♥
voiteluun kananmunaa
Sekoita rahka
ja pehmeä voi keskenään. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne
seokseen. Sekoita juuri sen verran, että taikina on tasaista. Kääri taikina tuorekelmuun ja anna olla jääkaapissa noin tunnin ajan. Sen jälkeen taikinaa on helpompi kaulia.
Valmista täyte. Kuori ja pilko sipuli pieneksi silpuksi. Pese ja pilko paprika. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipuli- ja paprikapalat ja anna niiden kuullottua. Lisää jauhot ja anna seoksen jäähtyä 30 minuutin ajan. Sekoita joukkoon mausteet, tomaattipyre ja ranskankerma.
Ripottele vähän jauhoja pöydälle ja kauli rahkavoitaikinasta iso (noin 60 × 30 cm), suorakaiteen muotoinen levy. Levitä täyte levyn päälle. Kääri levy pitkittäissuunnassa rullalle.
Jos haluat vähän pienempiä hyrriä, voi levyn halkaista pitkittäin
kahteen osaan ja rullata levyt kahdeksi rullaksi. Leikkaa
rullasta/rullista 1,5-2 cm:n paloja. Aseta palat leikkauspinta ylöspäin
leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele hyrrät kananmunalla. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20
minuuttia, tai kunnes pinta on saanut hieman väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti