lauantai 19. maaliskuuta 2016

Mantelimassa, versio 2


Tein pitkästä aikaa mantelimassaa, kun leivoin laskiaispullia viime kuussa. Tämä ohje on Olgan pullakirjasta. Aiempi mantelimassaohjeeni löytyy täältä. Se on lähes samanlainen kuin tämä ohje. Annos on siinä vähän pienempi. Mantelimassa sopii hyvin esimerkiksi taikinan tai täytteen sekaan ja siitä voi myös kaulia kuorrutteen tomusokeroidulla alustalla.

Tätä massaa tuli näiden laskiaispullien täytteeksi.


 Mantelimassa

125 g kuorittuja manteleita tai mantelijauhetta
 
100 g tomusokeria
 
1 kananmunan valkuainen

Jauha mantelit hienoksi jauheeksi tai käytä valmista mantelijauhetta. Sekoita joukkoon tomusokeri. Lisää kananmunan valkuaista vähitellen. Käytä sitä vain sen verran, että saat massasta napakkaa ja joustavaa (minulla meni keskikokoisen munan koko valkuainen). Muotoile massasta pötkö/pallo. Kääri se huolellisesti tuorekelmuun tai laita ilmatiiviiseen rasiaan.

Säilytä mantelimassa jääkaapissa tai pakastimessa. Jääkaapissa massa sälyy noin kaksi viikkoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti