Tein banaanikakusta muunnellun version. Sokerin korvasin intiaanisokerilla, jauhot spelttijauhoilla ja lisäsin joukkoon kookoshiutaleita ja vaniljauutetta. Tämän version kuorrutin mokkakuorrutteella. Täällä on kuorruttamaton banaani-kookoskakku.
Banaanikakku
4 dl puolikarkeita spelttijauhoja (ei täysjyvä)
2 dl intiaanisokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl ruususuolaa
1 dl kookoshiutaleita
1 1/2 dl eli n. 150 g sulatettua voita
2 dl maustamatonta jogurttia
1 tl vaniljauutetta
2 kananmunaa
3-4 kypsää banaania
Vuokaan
voita ja kookoshiutaleita
Sekoita kuivat
aineet keskenään. Muussaa esim. haarukalla toisessa kulhossa banaanit
ja lisää niihin sulatettu rasva, jogurtti, vaniljauute ja munat. Lisää kuivat aineet
varovasti käännellen banaanisoseeseen. Voitele vuoka ja "jauhota" se
kookoshiutaleilla. Kaada taikina siihen ja paista 200-asteisessa uunissa
n. 25-30 minuuttia uunista riippuen. (Minä paistoin 40 min.) Anna
jäähtyä ja kumoa tarjoiluvadille.
Mokkakuorrutus
(ilman kuorrutustakin on oikein hyvä, kuorrutteen kanssa extrahyvä)
50 g voita
4 rkl kahvia
3 dl tomusokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
Sekoita muut
aineet ja lisää lopuksi sulatettu voi, jotta kuorrute saa kauniin
kiillon. Kaada se jäähtyneen kakun päälle, kallistele kakkua niin se
valuu tasaisesti.
Vielä ilman kuorrutetta.
Mokkakuorrutusta ja toffeerakeita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti