tiistai 19. huhtikuuta 2016

Herkkupannari intiaanisokerilla


Olen tehnyt herkkupannaria monesti aiemminkin. Se on tuttu herkku jo lapsuuden ajoilta. Nyt halusin tehdä siitä vielä herkullisempaa ja korvasin sokerin intiaanisokerilla ja jauhot speltillä. Vähensin samalla voin määrää puolella. Oioi kun tulikin hyvää! Vanhempi poikani ei oikein tykkää pannarista (letut kyllä maistuvat), mutta tämä pannari kelpasi hänellekin :) Tämän pannarin kanssa sopivat erityisesti erilaiset marjat. Ihan sellaisenaankin se tosin uppoaa nopeasti mahaan :)

Herkkupannari intiaanisokerilla

2 kananmunaa

8 dl maitoa

4 dl puolikarkeita spelttijauhoja

50 g voita

1 dl intiaanisokeria

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl vaniljajauhetta

1 tl ruususuolaa

Sulata voi kattilassa (tai mikrossa). Mittaa kulhoon puolet maidosta ja kaikki loput ainekset. Sekoita hyvin. Lisää loppu maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperoidulle (tai voidellulle) uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 1/2 tuntia. Anna jäähtyä ja leikkaa sitten paloiksi.

Nammm..



 Tässä toisena päivänä tehtyä herkkupannaria.


 Herkkupannarin kanssa voi herkutella erilaisia marjoja. Nyt käytin vielä pakkasen kätköjä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti