Tässä perinteisempi donitsiohje, jonka löysin Suklaapossulta täältä. Nämä paistetaan uunissa ja ovat superherkullisia! Tein näitä sekä mokkakuorrutteisina että intiaanisokeri-kanelikuorrutteisina. Vaihdoin sokerin intiaanisokeriin, jauhot spelttiin ja vaniljasokerin vaniljajauheeseen.
Täältä löytyy banaanidonitsien ohje.
Donitsit uunissa
(12 kpl)
1/2 dl öljyä
1 1/4 dl piimää
1 kananmuna
1 1/2 dl intiaanisokeria
1/2 tl ruususuolaa
3 dl puolikarkeita spelttijauhoja (ei täysjyvä)
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl vaniljajauhetta
1 tl kardemummaa
Sekoita öljy, piimä, muna ja intiaanisokeri kulhossa sekaisin. Yhdistä kuivat ainekset sekaisin ja lisää ne nesteiden joukkoon. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Voitele donitsipellin kolot kevyesti öljyllä. Laita taikina pursotinpussiin tai tukevaan pakastepussiin, jolloin leikkaa kulmasta pala pois. Pursota taikinaa pellin koloihin noin 3/4 verran.
Paista 200-asteisessa uunissa keskiosassa 6-7 minuuttia. Valmis donitsi on kevyesti painettuna pehmeä, mutta kiinteä. Donitsit voi paistaa myös muffinssipellillä tai minimuffinssipellillä. Muffinssipeltiä käytettäessä paistoaika saattaa olla hieman pidempi.
Sokeri-kanelikuorrutus
50-100 g voita
noin 1 dl intiaanisokeria
1-2 tl ceyloninkanelia
Sekoita pienehkössä kulhossa/syvässä lautasessa
intiaanisokeri ja kaneli keskenään. Jos haluat erittäin kosteat ja maukkaat donitsit, sulata 100 g voita. Dippaa donitsit sulaan voihin heti uunista oton jälkeen noin sekunnin ajaksi. Lusikoi donitsien päälle sokeri-kaneliseosta joka puolelle.
Jos haluat vähän kevyemmät donitsit, sulata vain 50 g voita. Sivele pullasudilla voisulaa uunilämpimien
donitsien päälle ja pohjaan ja pyörittele ne sokeri-kaneliseoksessa.
Mokkakuorrutus
(riittää noin 10:n donitsiin)
25 g voita
1 rkl vahvaa kahvia
2 1/4 dl tomusokeria
1/2 tl vaniljajauhetta
♥
nonparelleja
Sulata voi ja lisää siihen loput ainekset. Sekoita tasaiseksi. Jos seos
on liian paksua, voi sitä ohentaa vesitilkalla. Dippaa jäähtyneet
donitsit kuorrutteeseen ja laita esimerkiksi lautaselle tai
leivinpaperin päälle jähmettymään kuorrutepuoli ylöspäin. Jos haluat
koristella donitseja, ripottele pinnalle saman tien nonparelleja tai
strösseleitä, koska kuorrute jähmettyy nopeasti.
Donitsit menossa uuniin paistumaan.
Valmiita donitseja mokkakuorrutteella.
Ei sillä..etteikö nämäkin maistuisi... :P Iik ja kääk! Terveisin Leena
VastaaPoistaHihii, kiitos :)
VastaaPoistaNam nam nam!! Hyvältä näyttää! :)
VastaaPoista