sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Suklaaunelmakakku


Tein talvella tällaisen kakun tilauksesta eräälle tutulle. Tein näitä itse asiassa kaksi, koska halusin tehdä ensin testikakun. Siitä sain kätevästi leikattua palankin, jotta kakun yllätyksellinen sisus paljastuu :) Löysin ohjeen Kermaruusulta täältä. Muuntelin hieman ohjetta. Jätin esimerkiksi kakun sisältä suklaarouhekerroksen pois. Tein mousset toisin päin eli halusin laittaa valkosuklaamoussen piiloon kakun sisälle.Keksipohjan vaihdoin pehmeään, tummaan kääretorttupohjaan.

Suklaaunelmakakku

Pohja

4 kananmunaa

2 dl intiaanisokeria

1 1/2 dl ohrakasta (ohratärkkelys)

2 rkl kaakaojauhetta

1 1/2 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja intiaanisokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään ohrakas, kaakaojauhe ja leivinjauhe ja siivilöi ne muna-intiaanisokerivaahtoon varovasti käännellen. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille.

Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 5-6 minuuttia. Aseta leivinpaperi pöydälle ja sirottele sen päälle intiaanisokeria. Kumoa uunista tullut kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota sitten kääretorttupohjasta siinä kiinni ollut leivinpaperi.

Paina 28 cm halkaisijaltaan olevalla reunavuoalla (tai irtopohjavuoan reunaosalla) pala pohjalevystä. Aseta levy tarjoilualustalle ja rengas sen ympärille. Reunan ja kakkulevyn väliin voi sujauttaa reunakalvoa tms, jotta kakku on helpompi irrottaa myöhemmin.

Kostutus

1/2 dl maitoa (laktoositon)

1 tl intiaanisokeria

Sekoita keskenään maito ja intiaanisokeri. Kostuta kakkupohja intiaanisokerimaidolla kauttaaltaan pullasudin avulla. Laita pohja jääkaappiin täytteiden teon ajaksi.

Valkosuklaamousse

5 dl vispikermaa (laktoositon)

125 g vaniljatuorejuustoa (laktoositon)

200 g valkosuklaata

2 liivatelehteä

1 rkl vettä

1 1/2 tl situunamehua

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen tai vesihauteessa. Vaahdota kerma. Pehmitä tuorejuusto lusikalla. Kiehauta vesi kattilassa, purista pehmenneet liivatteet ja liuota ne kuumaan veteen. Kaada liivateneste sekä sitruunamehu tuorejuuston sekaan ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon valkosuklaasula. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto.
 
Aseta 24 cm halkaisijaltaan oleva reunavuoka tai irtopohjavuoan reunaosa alustan päälle ja laita reunoille halutessasi reunakalvot, jotta täytekiekko irtoaa paremmin. Kaada valkosuklaamousse reunavuoan sisälle ja tasoita pinta. Laita pakastimeen ja anna jäätyä sen siellä 2 tunnin ajan.

Maitosuklaamousse

 7 1/2 dl vispikermaa (laktoositon)

100 g maustamatonta tuorejuustoa (laktoositon)

150 g vaniljatuorejuustoa (laktoositon)

200 g tummaa suklaata

100 g Marabou Daim -suklaata

50 g maitosuklaata

1 1/2 dl kaakaotomusokeria

4 liivatelehteä

2 rkl vettä

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sulata kaikki paloitellut suklaat mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen tai vesihauteessa. Vaahdota kerma. Pehmitä tuorejuusto lusikalla. Kiehauta vesi kattilassa, purista pehmenneet liivatteet ja liuota ne kuumaan veteen. Kaada liivateneste tuorejuuston sekaan ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon suklaasula ja kaakaotomusokeri. Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon.

Täytä kakku. Ota valkosuklaatäyte pakastimesta ja aseta se pohjalevyn päälle. Lusikoi maitosuklaamousse pursotinpussiin, jotta saat moussen paremmin laitettua reunaosiin. Pursota moussea ensin huolellisesti reunoihin ja sitten valkosuklaamoussen päälle. Tasoita pinta.

Laita kakku jääkaappiin hyytymään 3-4 tunniksi (tai pakastimeen, jolloin se hyytyy 2:ssa tunnissa). Ota hyytynyt kakku jääkaapista ja irrota reunavuoka ja reunakalvot.

Pursotus

3 dl vispikermaa (laktoositon)

1/2 rkl vaniljakreemijauhetta

yht. 4 tl kaakaojauhetta (leivonta)

1 rkl tomusokeria

Laita kolmeen pursotinpussiin pyöreäpäinen tylla (jos samanlaisia tyllia ei ole näin montaa, käy pelkkä pyöreäpäinen liitinosakin, tai tyllaosan voi vaihtaa ja pestä pursotusten välissä). Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vatkauksen loppuvaiheessa vaniljakreemi ja tomusokeri. Lusikoi pienehkö määrä valkoista vaahtoa pursotinpussiin. Jaa loppuvaahto kahteen kulhoon niin, että toisessa on vaahtoa vähän enemmän. Lisää isompaan määrään 3 tl kaakaojauhetta ja pienempään määrään 1 tl kaakaojauhetta.

Aloita pursottaminen kakun reunasta käyttäen ensin tumminta vaahtoa, jota on eniten. Pursota palloja yksi kakunreunallinen kerrallaan. Vedä pikkulusikalla tai pienellä palettiveitsellä pallon päältä, jotta se litistyy keskustaa kohden. Pursota uusi pallorengas hieman edellisen, litistettyjen pallon päälle. Jatka näin noin neljä kierrosta. Jatka vaaleamman ruskealla vaahdolla samalla tavalla noin kaksi kierrosta. Pursota kakun keskiosaan valkoisella vaahdolla palloja ja litistä nekin.

Koriste

pari palaa tummaa suklaata

pari palaa valkosuklaata

hopeisia nonparelleja

kultaisia, pehmeitä sokerikuulia

Koristeen voi tehdä jo hyvissä ajoin valmiiksi jääkaappiin/pakkaseen. Piirrä kukka leivinpaperille ja käännä paperipala nurinpäin. Sulata tumma suklaa ja lusikoi se pieneen pursotuspussiin. Leikkaa pussin kulmasta pieni pala pois ja pursota kukka mallin päälle. Koristele koristerakeilla. Sulata valkosuklaa, lusikoi pussiin ja leikkaa kulma auki. Pursota suklaakukan sisäreunoihin tehostereunat. Laita jääkaappiin jähmettymään paksukantisen kirjan aukeamalle. Kirjan sivut voi asettaa hieman koholle, jotta kukka muotoutuu kaarevaksi. Aseta kukka kakun keskelle.

 ♥

Kakun täyttämistä.


Kakku pursotusta vailla.


Kakussa näkyi pieniä daimpaloja Marabou Daim-suklaasta.




Valmis kakku.


Suklaakukka.



Kakun sisältä paljastuva valkosuklaakerros.


3 kommenttia:

  1. Kaunis koristelu,suussa sulavan näköinen kakku.Jos laitan pohjataikinaan intiaanisokerin tilalle normi sokeria niin 1,5 dl lienee sopiva määrä?

    VastaaPoista