Tein talvella tällaisen kakun tilauksesta eräälle tutulle. Tein näitä itse asiassa kaksi, koska halusin tehdä ensin testikakun. Siitä sain kätevästi leikattua palankin, jotta kakun yllätyksellinen sisus paljastuu :) Löysin ohjeen Kermaruusulta täältä. Muuntelin hieman ohjetta. Jätin esimerkiksi kakun sisältä suklaarouhekerroksen pois. Tein mousset toisin päin eli halusin laittaa valkosuklaamoussen piiloon kakun sisälle.Keksipohjan vaihdoin pehmeään, tummaan kääretorttupohjaan.
Suklaaunelmakakku
Pohja
4 kananmunaa
2 dl intiaanisokeria
1 1/2 dl ohrakasta (ohratärkkelys)
2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja intiaanisokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään ohrakas, kaakaojauhe ja leivinjauhe ja siivilöi ne muna-intiaanisokerivaahtoon varovasti käännellen. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille.
Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 5-6 minuuttia. Aseta leivinpaperi pöydälle ja sirottele sen päälle intiaanisokeria. Kumoa uunista tullut kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota sitten kääretorttupohjasta siinä kiinni ollut leivinpaperi.
Paina 28 cm halkaisijaltaan olevalla reunavuoalla (tai irtopohjavuoan reunaosalla) pala pohjalevystä. Aseta levy tarjoilualustalle ja rengas sen ympärille. Reunan ja kakkulevyn väliin voi sujauttaa reunakalvoa tms, jotta kakku on helpompi irrottaa myöhemmin.
Kostutus
1/2 dl maitoa (laktoositon)
1 tl intiaanisokeria
Sekoita
keskenään maito ja intiaanisokeri. Kostuta kakkupohja
intiaanisokerimaidolla kauttaaltaan pullasudin avulla. Laita pohja
jääkaappiin täytteiden teon ajaksi.
Valkosuklaamousse
5 dl vispikermaa (laktoositon)
125 g vaniljatuorejuustoa (laktoositon)
200 g valkosuklaata
2 liivatelehteä
1 rkl vettä
1 rkl vettä
1 1/2 tl situunamehua
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sulata valkosuklaa
mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen tai vesihauteessa.
Vaahdota kerma. Pehmitä tuorejuusto lusikalla. Kiehauta vesi kattilassa,
purista pehmenneet liivatteet ja liuota ne kuumaan veteen. Kaada
liivateneste sekä sitruunamehu tuorejuuston sekaan ja sekoita
tasaiseksi. Sekoita joukkoon valkosuklaasula. Kääntele lopuksi joukkoon
kermavaahto.
Aseta 24
cm halkaisijaltaan oleva reunavuoka tai irtopohjavuoan reunaosa alustan
päälle ja laita reunoille halutessasi reunakalvot, jotta täytekiekko
irtoaa paremmin. Kaada valkosuklaamousse reunavuoan sisälle ja tasoita pinta. Laita pakastimeen ja anna jäätyä sen siellä 2 tunnin ajan.
Maitosuklaamousse
7 1/2 dl vispikermaa (laktoositon)
100 g maustamatonta tuorejuustoa (laktoositon)
150 g vaniljatuorejuustoa (laktoositon)
200 g tummaa suklaata
100 g Marabou Daim -suklaata
50 g maitosuklaata
1 1/2 dl kaakaotomusokeria
4 liivatelehteä
2 rkl vettä
Laita
liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sulata kaikki paloitellut
suklaat mikrossa
miedolla lämmöllä välillä sekoitellen tai vesihauteessa. Vaahdota kerma.
Pehmitä tuorejuusto lusikalla. Kiehauta vesi kattilassa, purista
pehmenneet liivatteet ja liuota ne kuumaan veteen. Kaada liivateneste
tuorejuuston sekaan ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon suklaasula
ja kaakaotomusokeri. Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon.
Täytä
kakku. Ota valkosuklaatäyte pakastimesta ja aseta se pohjalevyn päälle.
Lusikoi maitosuklaamousse pursotinpussiin, jotta saat moussen paremmin
laitettua reunaosiin. Pursota moussea ensin huolellisesti reunoihin ja
sitten valkosuklaamoussen päälle. Tasoita pinta.
Laita
kakku jääkaappiin hyytymään 3-4 tunniksi (tai pakastimeen, jolloin se
hyytyy 2:ssa tunnissa). Ota hyytynyt kakku jääkaapista ja irrota
reunavuoka ja reunakalvot.
Pursotus
3 dl vispikermaa (laktoositon)
1/2 rkl vaniljakreemijauhetta
yht. 4 tl kaakaojauhetta (leivonta)
1 rkl tomusokeria
yht. 4 tl kaakaojauhetta (leivonta)
1 rkl tomusokeria
Laita kolmeen pursotinpussiin pyöreäpäinen tylla (jos samanlaisia tyllia
ei ole näin montaa, käy pelkkä pyöreäpäinen liitinosakin, tai tyllaosan
voi vaihtaa ja pestä pursotusten välissä). Vatkaa kerma vaahdoksi ja
lisää vatkauksen
loppuvaiheessa vaniljakreemi ja tomusokeri. Lusikoi pienehkö määrä valkoista vaahtoa
pursotinpussiin. Jaa loppuvaahto kahteen kulhoon niin, että toisessa on
vaahtoa vähän enemmän. Lisää isompaan määrään 3 tl kaakaojauhetta
ja pienempään määrään 1 tl kaakaojauhetta.
Aloita pursottaminen kakun reunasta käyttäen ensin tumminta vaahtoa,
jota on eniten. Pursota palloja yksi kakunreunallinen kerrallaan. Vedä
pikkulusikalla tai pienellä palettiveitsellä pallon päältä, jotta se
litistyy keskustaa kohden. Pursota uusi pallorengas hieman edellisen,
litistettyjen pallon päälle.
Jatka näin noin neljä kierrosta. Jatka vaaleamman ruskealla vaahdolla
samalla tavalla noin kaksi kierrosta. Pursota kakun keskiosaan
valkoisella vaahdolla palloja ja litistä nekin.
Koriste
pari palaa tummaa suklaata
pari palaa valkosuklaata
hopeisia nonparelleja
kultaisia, pehmeitä sokerikuulia
hopeisia nonparelleja
kultaisia, pehmeitä sokerikuulia
Koristeen voi tehdä jo hyvissä ajoin valmiiksi jääkaappiin/pakkaseen. Piirrä kukka leivinpaperille ja käännä paperipala nurinpäin. Sulata
tumma suklaa ja lusikoi se pieneen pursotuspussiin. Leikkaa pussin
kulmasta pieni pala pois ja pursota kukka mallin päälle. Koristele
koristerakeilla. Sulata valkosuklaa, lusikoi
pussiin ja leikkaa kulma auki. Pursota suklaakukan sisäreunoihin
tehostereunat. Laita jääkaappiin jähmettymään paksukantisen kirjan
aukeamalle. Kirjan sivut voi asettaa hieman koholle, jotta kukka
muotoutuu kaarevaksi. Aseta kukka kakun keskelle.
♥
Kakun täyttämistä.
Kakku pursotusta vailla.
Kakussa näkyi pieniä daimpaloja Marabou Daim-suklaasta.
Valmis kakku.
Suklaakukka.
Kakun sisältä paljastuva valkosuklaakerros.
Niin ihana! ♥
VastaaPoistaKiitos Taru :) ♥
PoistaKaunis koristelu,suussa sulavan näköinen kakku.Jos laitan pohjataikinaan intiaanisokerin tilalle normi sokeria niin 1,5 dl lienee sopiva määrä?
VastaaPoista