Mies toivoi isänpäivänä porkkanakakkua. En ollut sellaista aiemmin tehnyt, joten oikein mieluinen leipomus :) Alkuperäinen ohje on Leila Lindholmin kirjasta Pala kakkua -ja paljon muuta. Vaihdoin muutamat ainekset. Koristeeksi kävisi hyvin myös mm. mantelirouhe ja/tai valkosuklaarouhe. Kakku oli kivan kostea ja pehmoinen ♥
Porkkanakakku intiaanisokerilla
3 kananmunaa
3 dl intiaanisokeria
3 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1/2 tl vaniljajauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl ceyloninkanelia
1 tl hienonnettua kardemummaa
ripaus ruususuolaa
1 1/2 dl rypsiöljyä
4 1/2 dl porkkanaraastetta
Vuokaan
voita ja korppujauhoja
Kuorrutus
60 g pehmeää voita
4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 pestyn limetin raastettu kuori
100 g maustamatonta tuorejuustoa
Koristeeksi
kookoshiutaleita (värjäsin oranssilla tomuvärillä)
1/2 tl vaniljajauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl ceyloninkanelia
1 tl hienonnettua kardemummaa
ripaus ruususuolaa
1 1/2 dl rypsiöljyä
4 1/2 dl porkkanaraastetta
Vuokaan
voita ja korppujauhoja
Kuorrutus
60 g pehmeää voita
4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 pestyn limetin raastettu kuori
100 g maustamatonta tuorejuustoa
Koristeeksi
kookoshiutaleita (värjäsin oranssilla tomuvärillä)
Vatkaa kananmunat ja intiaanisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja kääntele seos munavaahtoon. Sekoita joukkoon öljy ja porkkanaraaste. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, 24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Paista kakku 150-asteisessa uunissa keskitasolla noin 55 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.
Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset keskenään sileäksi seokseksi. Levitä kuorrute kakun päälle. Koristele kookoshiutaleilla tai vaikka mantelirouheella.
Hei, itse en suosi rypsiöljyä. Osaatko kertoa mikä terveellinen öljy sopisi rypsiöljyn tilalle?
VastaaPoista