Kaakaopohjainen päärynäpiirakka
Pohja
200 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
4 dl vaaleita spelttijauhoja (ei täysjyvä)
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/4 tl ruususuolaa
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna edelleen vatkaten. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, kaneli ja suola. Vatkaa ne voi-sokerivaahtoon vatkaimen pienintä tehoa käyttäen. Vältä turhaa vatkaamista. Valmis taikina on murumaista.
Taputtele taikina leivinpaperin päälle. Kauli se jauhojen avulla isoksi, ohueksi, lähes arkin kokoiseksi levyksi. Vetäise taikina leivinpapereineen pellille. Reunojen on tarkoitus jäädä hieman koholle pellin reunoja vasten.
Täyte
300 g ranskankermaa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä täyte pellille pohjataikinan päälle.
Pinnalle
noin 10-12 pientä päärynää (vähempikin määrä riittää)
2 rkl sokeria
1/2 tl kanelia
Kuori ja halkaise päärynät. Poista siemenkodat ja leikkaa päärynät siivuiksi niin, että viipaleet jäävät kiinni päärynän ylä- tai alaosasta (minun päärynäni olivat jo sen verran pehmeitä, että tuo ei ihan onnistunut). Levitä päärynäviipaleet täytteen päälle. Ripottele päälle kanelia ja sokeria.
Paista 200-asteisessa uunissa alaosassa noin 25 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ennen paloittelua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti